MENU

Recept na tri-tip grilované steaky v štýle santa maria

Čas prípravy 40 minút

Na 4-6 porcií budeme potrebovať:

Postup:

  1.  Rozpáľte gril. Očistite a naolejujte grilovací rošt. Ak budete chcieť, pridajte priamo na uhlíky niekoľko kúskov dubového dreva, ktoré boli namočené vo vode na 30 minút.
  2. Steak potrieme cesnakom a dobre ochutíme soľou a korením. Umiestnite ich na chladnejšiu stranu grilu, zakryte a občas ich otáčajte. Steaky nechajte piecť 20 až 30 minút.
  3. Potom dajte steak na horúcu stranu grilu. Varte a pravidelne ich obracajte, kým nie je dobre pripálená vonkajšia časť mäsa a v strednej časti steakov je nameraná teplota 48,8 stupňa až 51,6 stupňa. Nechajte ich tam 5 až 8min.
  4. Potom ich preložíme na dosku na krájanie a necháme 10min. odpočívať.
  5. Mäso nakrájame na tenké plátky a podávame so salsou santa maria.

https://www.seriouseats.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť