MENU

Recept na pikantné sendviče s grilovaným steakom a avokádom

Čas prípravy 30 minút

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Postup:

  1. Na veľkej grilovacej panvici na stredne vysokej teplote zohrejte 1 lyžicu oleja alebo rozpáľte gril, čo máte práve k dispozícii. 
  2. Steaky pečte, často otáčajte, kým nie je mäso dobre spálené a do najhrubšej časti každého steaku vložte teplomer, ktorý by mal ukazovať 51,6 stupňov alebo 54,4 stupňov. Varte celkovo asi 8 minút.
  3. Po opečení rýchlo steaky osušte papierovými utierkami a dochuťte ich soľou a korením. 
  4. Potom ich preložíme na dosku na krájanie, zakryjeme alobalom a necháme 5 minút odpočívať. 
  5. Vytrite grilovaciu panvicu, ak ju používate. Každú stranu krajca chleba potrite zvyšnými 2 lyžicami oleja a opražte ho na strednom ohni dozlatista a opečte asi 2 minúty. 

Nátierka: 

  1. Odstráňte a vyhoďte avokádové kôstky a šupky. Dajte ho do misy a hrubo ho roztlačte vidličkou.
  2. Primiešajte koriander, limetkovú šťavu, limetkovú kôru, jarnú cibuľku a cesnak. 
  3. Dochuťte  soľou a korením. V malej miske spolu premiešajte kyslú smotanu a chilli omáčku.
  4. Steak nakrájajte na tenké plátky. 
  5. Natrite 4 krajce chleba s avokádovou nátierkou, potom navrch uložíme nakrájané plátky mäsa. 
  6. Zvyšné 4 krajce chleba natrite omáčkou z kyslej smotany a stlačte na sendvič. 
  7. Rozkrojte sendviče na polovicu a ihneď podávajte.

Zdroj: www.seriouseats.com


Veverička

Pri servírovaní streba veveričku krájať pod uhlom 45° šikmo, priečnym rezom cez svalové vlákna. Mäso sa potom bude rozplývať na jazyku. Je zložená z dvoch svalov, ktoré sú spojené blanou. Sú často namáhané, a tak je mäso o niečo menej jemné. Mäso sa nachádza kúsok od pečene, a preto chytá korenistú chuť. Blanu, ktorá je uprostred nevyrezávajte a každý jeden sval uprostred asi zo ¾ pozdĺžne narežte. Vtedy sa mäso akoby rozbalí do placatého steaku. Nikdy ho však celé nerozrežte. 

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť