MENU

Batátové hranolky - chutná a jednoduchá príloha k steaku

Čas prípravy 45 minút

Ak ste boli doteraz zvyknutý ako prílohu k steaku servírovať klasické hranolky či opekané zemiaky, je čas na zmenu. Vyskúšajte batátové hranolky. Nielenže majú lahodnú chuť, ale sú tiež zdrojom prospešnej vlákniny, proteínov, vitamínov a minerálov. 

Na prípravu batátových hranoliek budete potrebovať:

Postup:

  1. Rúru si dajte predhriať na 200 stupňov.
  2. Batáty dôkladne opláchnite (nie je potrebné ich škrabať).
  3. Rozkrojte ich po dĺžke tak, že vám vznikne 8 podobných hranolov.
  4. Surové hranolky vložte do veľkej misky, posoľte a ochuťte čiernym korením a sladkou paprikou.
  5. Na záver pridajte olivový olej a celý obsah dôkladne premiešajte.
  6. Plech vyložte papierom na pečenie.
  7. Batáty pečte 35 až 40 minút.
  8. Po upečení ich nechajte pár minút odležať.
  9. Servírujte k steaku.

Batátové hranolky môžete dochutiť niektorou z našich lahodných omáčiek. Dobrú chuť.


Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť